18/06/2022 18/06/2022 Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» βρέθηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, για να αποδώσει τιμές στον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Του Νικόλαου Ζαΐμη Πλήθος κατοίκων από την Υπάτη, τη Μακρακώμη και τη Λαμία καταφθάνουν συνεχώς στη Μονή, προκειμένου να τιμήσουν...
18 Ιουνίου, 2022 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 13:00

Το πρακτορείο «Ορθοδοξία» στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Διαδώστε:
Το πρακτορείο «Ορθοδοξία» στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» βρέθηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, για να αποδώσει τιμές στον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  • Του Νικόλαου Ζαΐμη

Πλήθος κατοίκων από την Υπάτη, τη Μακρακώμη και τη Λαμία καταφθάνουν συνεχώς στη Μονή, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο, εκφράζοντας τη μεγάλη τους ευχαρίστηση για την επίσημη αγιοκατάταξή του, αν και στη συνείδηση των Φθιωτών αυτό ήταν μόνο το επισφράγισμα ενός γεγονότος, που ήδη γνώριζαν και όσοι γνώρισαν τον Όσιο, αλλά και από την ανακομιδή του ιερού σκηνώματός του και του θαυμαστού γεγονότος της αφθαρσίας του.

Η πίστη στην αγιότητα του Οσίου Βησσαρίωνος ήταν πάντα ακλόνητη στη Φθιώτιδα…

 

Αύριο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μονή Αγάθωνος

Αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων, στους οποίους συγκαταλέγεται πλέον και ο Όσιος και Θεοφόρος πατήρ Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων και Θαυματουργός, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, όπου βρίσκεται το άφθαρτο σκήνωμά του, θα τελεστεί αναστάσιμος πανηγυρικός Όρθρος και ακολούθως Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στον Όρθρο θα χοροστατήσει και στη συνέχεια θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ποιμενάρχης της γενέτειρας του Οσίου Βησσαρίωνος (Πεταλίδι Μεσσηνίας) συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών Καθηγουμένων της Μονής, Αρχιμ. π. Γερμανού Δημάκου και Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, οι οποίοι ήταν βέβαιοι για την αγιότητα του Οσίου Βησσαρίωνος.

Η πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου «Αινιάνες» για την αγιοκατάταξη

Για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος, η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου «Αινιάνες» της Υπάτης, Μαρία Λαΐνα, απέστειλε την κάτωθι επιστολή στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών:

Σεβασμιώτατε,

H αναγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνιτη, του Ελεήμονα Πνευματικού, αποτελεί γεγονός στην ιστορία της Αγιοτοκου Φθιωτικης γης, την οποία με Σοφία, διαποιμαίνετε.

Ιδιαίτερα για την Μαρτυρική Πόλη της Υπάτης, η είδηση για Αγιοκατάταξη Του, εκτός από την χαρά και την συγκίνηση που σκόρπισε στο άκουσμα της, μας επιφορτίζει με το χρέος από τώρα και στο εξής να συνεχίσουμε την πνευματική του παρακαταθήκη που δεν είναι άλλη από την μέριμνα για το λόγο του Θεού και την φροντίδα των συνανθρώπων μας.

Ευγνώμονες, ευχόμαστε Πολλα Ετη Δέσποτα μας.
ΜΑΡΙΑ ΛΑΪΝΑ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων