14/07/2021 14/07/2021 Κατόπιν εκπονήσεως όλων των προαπαιτούμενων μελετών υπό της Γυναικείας Ι. Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και εγκρίσεων υπό των Αρμοδίων Φορέων, τμήμα (πτέρυγα) της Μονής Παρθενώνος χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 175.000,00€. Πρόκειται για κτηριακό συγκρότημα το οποίο έχει κηρυχθεί «σεισμόπληκτο» από σεισμό...
14 Ιουλίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 23:55

Ανακαινίζεται τμήμα της Ι. Μονής Παρθενώνος στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Ανακαινίζεται τμήμα της Ι. Μονής Παρθενώνος στην Κίσαμο

Κατόπιν εκπονήσεως όλων των προαπαιτούμενων μελετών υπό της Γυναικείας Ι. Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και εγκρίσεων υπό των Αρμοδίων Φορέων, τμήμα (πτέρυγα) της Μονής Παρθενώνος χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 175.000,00€.

Πρόκειται για κτηριακό συγκρότημα το οποίο έχει κηρυχθεί «σεισμόπληκτο» από σεισμό που είχε συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου τον Οκτώβριο του 2013. Τις πρώτες ενέργειες ένταξης είχε ενεργοποιήσει ο τότε και νυν Δημάρχου Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης. Ακολούθησε η σύνταξη των μελετών υπό της Ι. Μονής, επιτόπιες αυτοψίες από κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου και οι προβλεπόμενες εγκρίσεις υπό όλων των συμπλεκομένων και Αρμοδίων Φορέων. Η Προγραμματική Σύμβαση ορίζει τρία συμβαλλόμενα μέλη: Το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως φορέας χρηματοδότησης, με εξουσιοδότηση υπογραφής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεώργιο Καραγιάννη, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (ΟΑΚ), ως φορέας υλοποίησης, με υπογράφοντα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη και την Ι. Μονή Παρθενώνος, ως κύριος του έργου, με υπογράφοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε:

«Μας αξιώνει η Παναγία Μητέρα μας, το σπίτι της Οποίας καλλωπίζεται και ομορφαίνει, να φτάσουμε μετά από δρόμο μακρύ και επίπονο στην σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ι. Μονή Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως μας· ημέρα υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακαίνιση μέρους του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής το οποίο επλήγη από σεισμό το 2013. Νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως εκφράσουμε πολλές και ευγνώμονες ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν εις την επίτευξη του στόχου. Τον αξιότιμο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ως και τον κατά πάντα άξιο και δραστήριο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεώργιο Καραγιάννη, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά εις την ένταξη του έργου. Τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης στα πρόσωπα των άξιων υπευθύνων του: τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Κοπάση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη ως και τους εκλεκτούς συνεργάτες τους, καθώς χωρίς την δική τους ουσιαστική τεχνική υποστήριξη τα εμπόδια θα ήταν ανυπέρβλητα. Επιπροσθέτως, τον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και τον πολιτικό μηχανικό κ. Ελευθέριο Δασκαλάκη δια την πολύτιμη αρωγή τους εις την εκπόνηση των μελετών. Τον τότε και νυν Δήμαρχο Κισάμου, τέλος, κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, ο οποίος και ενήργησε δια την αρχική ένταξη του σεισμόπληκτου κτιριακού συγκροτήματος της Μονής. Η ανακαίνιση του πληγέντος από τους σεισμούς του 2013 κτιριακού συγκροτήματος της Μονής θα συμβάλλει τα μέγιστα εις την κάλυψη αναγκών τόσο της ευλογημένης Αδελφότητας, όσο και των προσκυνητών. Δόξα τω Θεώ και δια τούτη την μεγάλη ευεργεσία Του!», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων