17/08/2022 17/08/2022 Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως τελέσθηκε την Τρίτη 16-8-2022 το απόγευμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου, η Εξόδιος Ακολουθία της εκ Μαρπήσσης Πάρου καταγομένης, μακαριστής Γεροντίσσης Αρσενίας Μοναχής, Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο...
17 Αυγούστου, 2022 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 19:30

Το “ύστατο χαίρε” στην Γερόντισσα Αρσενία

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” στην Γερόντισσα Αρσενία

Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως τελέσθηκε την Τρίτη 16-8-2022 το απόγευμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου, η Εξόδιος Ακολουθία της εκ Μαρπήσσης Πάρου καταγομένης, μακαριστής Γεροντίσσης Αρσενίας Μοναχής, Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο και σχεδόν όλους τους Ιερείς της νήσου Πάρου.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, βαθύτατα συγκινημένος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της εκλιπούσης Γεροντίσσης, η οποία από το 1956 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή και από το 1987 διετέλεσε Ηγουμένη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ο Θεοφιλέστατος, οι κληρικοί, οι μοναχές και το πλήθος των παρευρισκομπενων συνόδευσαν το σκήνος της μεταστάσης στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου κατά την Μοναχική τάξη εψάλλη η επί του τάφου Ιερά Ακολουθία και ακολούθησε ο ενταφιασμός. Ας αναπαύει ο Θεός την μακαρία ψυχή της «εν σκηναίς Δικαίων και Αγίων» και ας έχουμε όλοι την ευχή της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων