27/05/2023 27/05/2023 Τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο τον Ομολογητή πανηγύρισε 26 και 27 Μαΐου 2023, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής. Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά, Δερβενοχωρίων και Τανάγρας π. Γεώργιος Μανωλόπουλος. Την κυριώνυμο ημέρα της...
27 Μαΐου, 2023 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 19:45

Tον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων

Διαδώστε:
Tον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων

Τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο τον Ομολογητή πανηγύρισε 26 και 27 Μαΐου 2023, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά, Δερβενοχωρίων και Τανάγρας π. Γεώργιος Μανωλόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Σάββατο 27 Μαΐου, ο π. Μελέτιος Στάθης, κτήτωρ της Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων, ανέφερε στο λόγο του, “ότι ο Χριστός, το ανθρώπινο σώμα που έλαβε με την σάρκωσή Του, το  ανέστησε με την Ανάστασή Του και με την Ανάληψή του το ανέβασε ψηλά – πολύ ψηλά. Πόσο ψηλά; Εκεί που δεν πάει άλλο, στα ” δεξιά του Θεού ” και εκάθησεν εκ δεξιών του Πατρός. Αυτόν τον Χριστό πιστεύουμε, Αυτόν τον Χριστό  ομολογούμε. Αυτόν τον Χριστό ομολόγησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, γ΄αυτό λέγεται Ομολογητής, και μάλιστα μόνος εν μέσω απίστων!  Αυτόν τον Χριστό ομολογούμε και εμείς και έτσι πορευόμαστε  προς δόξαν Θεού“.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων