02/12/2019 02/12/2019 Θεία λειτουργία με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τέλεσε το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στην νέα μεγαλόσχημη μοναχή Παραμυθία, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι μοναχοί και οι μοναχές πρέπει να θυμούνται...
02 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 15:48

Του Αγίου Πορφυρίου στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Του Αγίου Πορφυρίου στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου

Θεία λειτουργία με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τέλεσε το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στην νέα μεγαλόσχημη μοναχή Παραμυθία, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι μοναχοί και οι μοναχές πρέπει να θυμούνται πάντοτε τις μοναχικές τους υποσχέσεις μέχρι το τέλος της ζωής τους. Εχέγγυο πνευματικό στην μεγάλη μάχη εναντίον του κακού οι μοναχοί και οι μοναχές έχουν την ασφάλεια της πνευματικής μάνδρας, που είναι το μοναστήρι. Τόπος προσευχής και λατρείας του Θεού, στήριγμα ο ένας μοναχός στον άλλον, η μία μοναχή στην άλλη. Ο συναγωνισμός για την χαρά της πνευματικής προκοπής δίνει μεγάλη ευλογία. Έως εσχάτης αναπνοής είναι η υπόσχεση παραμονής στο μοναστήρι, πύλη του ουρανού γίνεται ο τόπος λόγω του τρόπου. Είναι ευλογία εκ νεότητος κάποιος ή κάποια να αφιερώνεται στον Θεό. Η δύναμη του μοναχού και της μοναχής είναι η αγρυπνία, η ταπείνωση, η υπακοή, η χαρά της κοινωνίας με τους αγίους, ως μία μακρά παράδοση στους αιώνες.

Στον αγώνα αυτό η ευχή του απλού, ταπεινού και γεμάτου αγάπη αγίου γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου γίνεται επιστηριγμός και μεσιτεία στον παντοδύναμο Θεό. Και η μοναχική διακονία γίνεται χαρά, τόσο για την νέα μεγαλόσχημη μοναχή, όπως και για την γερόντισσα Ευφημία, την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ρασοευχή της δόκιμης μοναχής Υπομονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων