14/09/2019 14/09/2019 Έλαβε χώρα η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης, όπου των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 22:56

Του Σταυρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης

Διαδώστε:
Του Σταυρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης

Έλαβε χώρα η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης, όπου των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε το βαθύτερο νόημα του Τιμίου Σταυρού. Προ της απολύσεως του Εσπερινού τελέστηκε η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. Το παρόν στην Ακολουθία μεταξύ άλλων έδωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας τελέστηκε η τελετή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η εγκύκλιος του Σεπτού Ποιμενάρχου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι οι προσκυνητές έλαβαν τον κλάδο του βασιλικού κατά το έθος και το αντίδωρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων