28/06/2022 28/06/2022 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης,, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Κατά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε το Τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της...
28 Ιουνίου, 2022 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 19:02

Τρίμηνο μνημόσυνο για την Γερόντισσα Πανσέμνη στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Τρίμηνο μνημόσυνο για την Γερόντισσα Πανσέμνη στο Ρέθυμνο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης,, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε το Τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης, κτητορίσσης και επί σειρά πολλών ετών Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κουμπέ.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο ησυχαστικό πνεύμα της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης και στην πολυτίμητη προσφορά της, όπως διακόνησε τον ανεπιτήδευτο κρητικό μοναχισμό και την παράδοση της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προσφέρθηκε κέρασμα προς όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε, καθώς και γεύμα στην τράπεζα της Ιεράς Μονής, εις ανάπαυσιν της Γεροντίσσης Πανσέμνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων