31/03/2021 31/03/2021 “Χαίρε Πατέρων καύχημα, Θεολόγων το στόμα, της ησυχίας σκήνωμα, της σοφίας ο οίκος, των Διδασκάλων ακρότης, πέλαγος το του λόγου”. Με αυτούς τους λόγους, ο ιερός υμνογράφος εγκωμιάζει τη μεγάλη οικουμενική μορφή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, που εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία την Β’ Κυριακή των Νηστειών. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και...
31 Μαρτίου, 2021 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2021 - 20:19

Τρίμηνο Μνημόσυνο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αχερά

Διαδώστε:
Τρίμηνο Μνημόσυνο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αχερά

Χαίρε Πατέρων καύχημα, Θεολόγων το στόμα, της ησυχίας σκήνωμα, της σοφίας ο οίκος, των Διδασκάλων ακρότης, πέλαγος το του λόγου”. Με αυτούς τους λόγους, ο ιερός υμνογράφος εγκωμιάζει τη μεγάλη οικουμενική μορφή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, που εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία την Β’ Κυριακή των Νηστειών.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε την Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά στην Αγροκηπιά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Εφημέριος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Κουσιάππας και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μοναχός της Μητροπόλεως, Υποδιάκονος Αρσένιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο της Καθηγουμένης και ανακαινίστριας της Ιεράς Μονής, Καλλίστης Μοναχής εκ Λύσης ορμώμενης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της Ηγουμένης Καλλίστης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων