30/05/2020 30/05/2020 Τo εσπέρας της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη), συμπροσεχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, καθώς και της...
30 Μαΐου, 2020 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 15:57

Τρισάγιο για τη μακαριστή Μοναχή Άννα στο Ι. Ησυχαστήριο Άξιον Εστί Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τη μακαριστή Μοναχή Άννα στο Ι. Ησυχαστήριο Άξιον Εστί Ιεράπετρας

Τo εσπέρας της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη), συμπροσεχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, καθώς και της αδελφότητας της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την φιλόξενη αγάπη και την ευλογία να τελέσει Τρισάγιο, το οποίο, όπως σημείωσε, θεώρησε ιερό χρέος του προς τη μακαριστή Μοναχή Άννα, αφού οι πολλαπλές αρχιερατικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και στα άλλα μνημόσυνα, για τη συμπλήρωση εννέα μηνών από την εις Κύριον εκδημία της, καθώς την είχε γνωρίσει ως διδάσκουσα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου, όντας υπόδειγμα άδολης αγάπης, ταπείνωσης και γνήσιας προσφοράς, ευχήθηκε δε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή της μέσα στο ανέσπερο φως και να την κατατάξει μεταξύ των δικαίων, αφού την αξίωσε και έλαβε το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα, λίγο πριν κοιμηθεί.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού οι δύο Σεβ. Αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο της μακαριστής Μοναχής, όπου ο Σεβ. κ. Ανδρέας τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου, όπου αναπαύεται αιώνια η κτητόρισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων