08/12/2019 08/12/2019 Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, εορτή του Οσίου Παταπίου. Ημέρα χαρμολύπης για όλους τους χριστιανούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και αυτό διότι σήμερα κοιμήθηκε ο όσιος Γέροντας Εφραίμ πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, όπου από το 1995 ζούσε στην Αριζόνα στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου της οποίας ήταν Κτίτωρ. Ημέρα χαράς διότι...
08 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2019 - 21:32

Τρισάγιο στο Τρίκορφο Φωκίδος για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

Διαδώστε:
Τρισάγιο στο Τρίκορφο Φωκίδος για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, εορτή του Οσίου Παταπίου. Ημέρα χαρμολύπης για όλους τους χριστιανούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και αυτό διότι σήμερα κοιμήθηκε ο όσιος Γέροντας Εφραίμ πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, όπου από το 1995 ζούσε στην Αριζόνα στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου της οποίας ήταν Κτίτωρ.

Ημέρα χαράς διότι γνωρίζουμε από την οσιακή βιωτή του, ότι από σήμερα θα βρίσκεται κοντά στο Θεό να πρεσβεύει για όλους εμάς που διδαχθήκαμε τόσο από τη ζωή του και τον λόγο του, όσο και από τα πνευματικά του βιβλία.

Ημέρα λύπης διότι πλέον δεν θα βρίσκεται κοντά μας, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε την ευλογία του και να μπορούμε να τον ακούμε εκ του σύνεγγυς.

Ο τελευταίος πνευματικός γόνος του συγχρόνου Αγίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού. Ο Γέροντας Εφραίμ ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής, ιδρυτής και κτίτωρ των 20 Ιερών Μονών της Αμερικής και πολλών άλλων Ιερών Μονών και Ιερών Ησυχαστηρίων ανά την οικουμένη και κυρίως στην Ελλάδα.

 

 

Για το μοναστήρι του Τρικόρφου ήταν, είναι και θα παραμείνει μια οσιακή μορφή του αιώνα μας.

Οι πνευματικές νουθεσίες και καθοδήγηση του Γέροντος Εφραίμ προς τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ήταν αυτές που στήριξαν και στηρίζουν το μοναστήρι του Τρικόρφου μέχρι σήμερα. Από εκείνον διδάχθηκαν το πνεύμα της μοναχικής πολιτείας και πάνω σε αυτό το πνεύμα ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος και μέσα σε αυτό το πνεύμα ζει μέχρι και σήμερα.

Με την είδηση, σήμερα, της κοιμήσεως του οσίου Γέροντος Εφραίμ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη στο Ιερό Ησυχαστήριο τρισάγιο για τη μνήμη του.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων