16/06/2019 16/06/2019 Δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας στη Βουλγαρία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλ., στον δρόμο για το παλαιό ασκητήριο, βρίσκεται το ασκητήριο του Θεοδοσίου, το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Θεοδόσιο Τάρνοβσκι. Η εκκλησία και το διώροφο κτίριο κατοικιών, δίπλα της, ανεγέρθηκαν με χρήματα του μοναχού της Ρίλας Θεοδοσίου. Το έργο, όμως, παρέμεινε ημιτελές...
16 Ιουνίου, 2019 - 22:56

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Το Ασκητήριο του Θεοδοσίου

Διαδώστε:
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Το Ασκητήριο του Θεοδοσίου

Δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας στη Βουλγαρία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλ., στον δρόμο για το παλαιό ασκητήριο, βρίσκεται το ασκητήριο του Θεοδοσίου, το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Θεοδόσιο Τάρνοβσκι.

Η εκκλησία και το διώροφο κτίριο κατοικιών, δίπλα της, ανεγέρθηκαν με χρήματα του μοναχού της Ρίλας Θεοδοσίου. Το έργο, όμως, παρέμεινε ημιτελές λόγω της αιφνίδιας μετάθεσης των μοναχών από τον Ιερό Ναό το έτος 1961, κατόπιν εντολής της κομματικής ηγεσίας του αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ο ναός ανεγέρθηκε από λειασμένη πέτρα και τούβλα, ενώ στον προθάλαμο διαμορφώθηκαν δύο συμπληρωματικοί βοηθητικοί χώροι.

Οι εικόνες του ναού είναι έργο του Ρώσου ζωγράφου Νικολάι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: rilskimanastir.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων