18/03/2022 18/03/2022 Την εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε χθες, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου Του Θεού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γαβαλά, τον εορτάζοντα αδελφό της Μονής, π. Αλέξιο Ρούσσο και τον ιεροδιάκονο...
18 Μαρτίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 12:52

Χειροθεσία πνευματικού στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας

Διαδώστε:
Χειροθεσία πνευματικού στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας

Την εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε χθες, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου Του Θεού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γαβαλά, τον εορτάζοντα αδελφό της Μονής, π. Αλέξιο Ρούσσο και τον ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αλεξίου, παροτρύνοντας τους πιστούς να μιμηθούν τον ένθεο πόθο του τιμωμένου Αγίου και το ζήλο του, για να καταστεί πραγματικός “άνθρωπος Του Θεού”.

Προ της απολύσεως χειροθέτησε τον αδελφό της Ιεράς Μονής π. Ιγνάτιο σε πνευματικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων