20/11/2023 20/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου την Κυριακή Θ΄ Λουκά, 19 Νοεμβρίου 2023. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επαρχίας και του Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε Διάκονον τον Ηλία Νικολέτου. Πριν την τέλεση του μυστηρίου του...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 19:27

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου την Κυριακή Θ΄ Λουκά, 19 Νοεμβρίου 2023.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επαρχίας και του Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε Διάκονον τον Ηλία Νικολέτου.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος  αφού μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Ηλία, ο οποίος τυγχάνει πολύτεκνος οικογενειάρχης 7 τέκνων καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης, του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε μελωδικότατα ο Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, Μοναχός Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και Μακρίνης Μοναχής.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Κυριακή Θ΄ Λουκά – Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων