18/09/2022 18/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε σήμερα στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής, π. Μιχαήλ. Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σπουδαιότητα του πρώτου βαθμού της ιερωσύνης και τον προέτρεψε να διατηρήσει το ήθος που απέκτησε στο μοναστήρι, να μην...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:27

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλλου Μιχαήλ Αλμωπίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλλου Μιχαήλ Αλμωπίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε σήμερα στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής, π. Μιχαήλ.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σπουδαιότητα του πρώτου βαθμού της ιερωσύνης και τον προέτρεψε να διατηρήσει το ήθος που απέκτησε στο μοναστήρι, να μην αγαπά τα ανθρώπινα υπέρ τα θεία, να έχει τον νου του πάντοτε στον Θεό, να είναι άνθρωπος υπακοής και να βοηθά όσο μπορεί τους ανθρώπους. Εξέφρασε τέλος την προσδοκία του και την ευχή του να επιτελέσει καλώς την διακονία του.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Αρχιμ. Επιφάνιος, ο Αρχιμ. Παΐσιος, πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων