11/04/2022 11/04/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το Σάββατο του Ακαθίστου 9 Απριλίου 2022 η χειροτονία εις Διάκονον του Φοιτητού της Θεολογίας Γεωργίου Ναντιρασβίλι από την Γεωργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο. Ο π.Γεώργιος είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου. Σπουδάζει στην Ελλάδα Θεολογία...
11 Απριλίου, 2022 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 21:16

Χειροτονία γεωργιανού διακόνου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Χειροτονία γεωργιανού διακόνου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το Σάββατο του Ακαθίστου 9 Απριλίου 2022 η χειροτονία εις Διάκονον του Φοιτητού της Θεολογίας Γεωργίου Ναντιρασβίλι από την Γεωργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο.

Ο π.Γεώργιος είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου. Σπουδάζει στην Ελλάδα Θεολογία και είναι οικότροφος εδώ και δύο χρόνια του Συνδέσμου Αγάπης “ο Ιερός Χρυσόστομος” στο Παγκράτι. Με τη χάρη του Θεού θα βρίσκεται κοντά στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας και θα διακονεί στις λατρευτικές και ιεραποστολικές μας ανάγκες.

Ο π. Γεώργιος στη χειροτονητήρια ομιλία του ανεφέρθη στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και τον στήριξαν σε αυτήν την απόφαση και ακόμη στην επιθυμία του να διακονήσει την εκκλησία με αυταπάρνηση.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον νέο διάκονο τόνισε με αφορμή την ημέρα του Ακαθίστου, πως ο ρόλος του Ιερέα είναι να συγκατατεθεί όπως η Παναγία στην κλίση του Θεού και στη συνέχεια αυτήν την εμπειρία να την μοιρασθεί με όλους. Ευχήθηκε καλή διακονία στον π. Γεώργιο και τον παρακάλεσε να μην λησμονήσει αυτήν την συγκλονιστική για τη ζωή του ημέρα.

Στην Ιερή ακολουθία συμποσευχήθηκαν η διακόνισσα Κατεβάν, οι γονείς, ο αδελφός του, αρκετοί Γεωργιανοί Ορθόδοξοι αδελφοί μας που σπουδάζουν Θεολογία στην Ελλάδα αλλά και πολλοί προσκυνητές από το Ίδρυμά μας αλλά και την Ιερά Μονή.

Να ευχηθούμε τέλος ο Θεός να δυναμώνει και να ευλογεί στη διακονία του τον π.Γεώργιο. Ολόκληρος ο χειροτονητήριος λόγος του π.Γεωργίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΙΜΔ, imd.gr.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων