14/01/2023 15/01/2023 Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης έζησε μεγάλες πνευματικές χαρές, καθώς ένας εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, ο π. Συμεών, χειροτονήθηκε εις τον βαθμό του πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο. Ο Σεβασμιώτατος με λόγους πατρικούς, καλωσόρισε εις την χορεία των Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας τον νεοχειροτονηθέντα, δανειζόμενος τους λόγους...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 1:19

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κισάμου

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κισάμου

Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης έζησε μεγάλες πνευματικές χαρές, καθώς ένας εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, ο π. Συμεών, χειροτονήθηκε εις τον βαθμό του πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Ο Σεβασμιώτατος με λόγους πατρικούς, καλωσόρισε εις την χορεία των Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας τον νεοχειροτονηθέντα, δανειζόμενος τους λόγους του Αγ. Συμεών του Νέου Θεολόγου, το όνομα του οποίου φέρει ο νεοχειροτονηθείς, μιλώντας δια το πώς πρέπει να είναι ο κληρικός.

«Πρέπει λοιπόν, εν πρώτοις, να είναι αγνός όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή και ακόμη να είναι αμέτοχος από κάθε αμαρτία. Δεύτερον, να είναι ταπεινός και στην εξωτερική διαγωγή και στην εσωτερική στάση ψυχής. Κατόπιν, όταν στέκεται μπροστά στην ιερή και αγία Τράπεζα, οφείλει, βλέποντας αισθητά τα άγια Δώρα που είναι μπροστά του, να βλέπει νοερά τη Θεότητα, χωρίς να έχει καμιά αμφιβολία. Όχι δε μόνον αυτό, αλλά και Αυτόν τον Κύριο που είναι παρών στα Τίμια Δώρα αοράτως, οφείλει να Τον έχει ένοικο στην καρδιά του ενσυνείδητα, για να μπορεί με παρρησία να προσφέρει τις ικετευτικές ευχές και, μιλώντας σαν φίλος προς φίλο, να λέει: «Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς αγιασθήτω το όνομα Σου» σε τρόπο ώστε η προσευχή αυτή να φανερώνει ότι τον φύσει Υιό του Θεού τον έχει ένοικο μέσα του μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μιλώντας δια το «μέγα της ιερωσύνης αξίωμα, με κορύφωση το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο τα ανάξια και χοϊκά χέρια του Ιερέως τελεσιουργούν· μυστήριο που ούτε τα Αγγελικά Τάγματα επιτελούν», καλώντας το πυκνό εκκλησίασμα όπως κατά την ώρα της χειροτονίας προσευχηθεί «δια τον αδελφό π. Συμεών».

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελος, εξέφρασε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, εκ μέρους της Αδελφότητας, προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο, καλωσορίζοντας όλους τους παρισταμένους. Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής και τους προαύλιους χώρους, αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ. Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία δι όλους και Μοναστηριακή τράπεζα δια τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, η κατά σάρκα οικογένεια του π. Συμεών και πρόσωπα εγγύς της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων