30/05/2023 31/05/2023 Στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων τελέστηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 55 ετών, στο Ναύπλιο, στις 30 Μαΐου 1826. Φωτογραφίες: ope.gr Το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και το Ιερό μνημόσυνο τελέστηκαν...
30 Μαΐου, 2023 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 0:22

Χειροτονία Πρεσβυτέρου και μνημόσυνο Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου και μνημόσυνο Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων τελέστηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 55 ετών, στο Ναύπλιο, στις 30 Μαΐου 1826.

  • Φωτογραφίες: ope.gr

Το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και το Ιερό μνημόσυνο τελέστηκαν χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Κατά την διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία ενός άξιου τέκνου της Εκκλησίας μας.

Ο ιεροδιάκονος Νήφωνας, κατα κόσμον Παναγιώτης Χαλκιόπουλος, είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης στις 15 Δεκεμβρίου 2019 αφού είχε υπηρέτησε επί σειρά ετών το μετόχι της Αγίας Λαύρας, Άγιο Αλέξιο Πάτρας και εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Διακρίνεται για την άρτια θεολογική του κατάρτιση και τη γενικότερη πνευματική του συγκρότηση.

Στην συγκινητική όσο και θεολογικότατη ομιλία του, έκανε λόγο για την ταπείνωση του ιερέως ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι έβαλαν τα θεμέλια στην πορεία της ζωής του και όσους στήριξαν και στηρίζουν τον πνευματικό του αγώνα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος απένειμε στον νέο ιερέα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δημητσάνας κ. Ευστάθιος Κούλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων