25/05/2020 25/05/2020 Την 21η Μαΐου 2020, μνήμη των Αγίων ενδόξων μεγάλων θεοστέπτων και ισαποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατά την οποία εορτάζει τους εφόρους και προστάτες της η ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, τελέστηκε στο Καθολικό της Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, με τη συμμετοχή...
25 Μαΐου, 2020 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 21:09

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην ιστορική Μονή Αρκαδίου

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην ιστορική Μονή Αρκαδίου

Την 21η Μαΐου 2020, μνήμη των Αγίων ενδόξων μεγάλων θεοστέπτων και ισαποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατά την οποία εορτάζει τους εφόρους και προστάτες της η ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, τελέστηκε στο Καθολικό της Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, με την άδεια και προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του κατά πνεύμα υιού του και εκ των αδελφών της Μονής Αρκαδίου, π. Θεολόγου (κατά κόσμον, Στυλιανού) Παπαλεβυζάκη, με τον οποίο είχαν συνδεθεί πνευματικά κατά τους χρόνους των σπουδών του τελευταίου στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος υπηρέτησε από το 1985 έως το 2018 ως Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Λαμψάκου, και Πνευματικός του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας, ενώ το Ιούλιο του έτους 2018 εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης της από ετών χειρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Ανέων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τον διακεκριμένο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, για την αποδοχή της προσκλήσεως να λαμπρύνει με την παρουσία του την Ιερά Πανήγυρη της Μονής Αρκαδίου και να τελέσει την χειροτονία του πνευματικού του τέκνου, π. Θεολόγου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο το Οφφίκιο του Οικονόμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων