26/03/2019 26/03/2019 Του Γεωργίου Μανώλη Κέντρο και των φετινών εορτασμών της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου υπήρξε η Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, πλαισιουμένου  υπό του Καθηγουμένου του Μεγάλου Σπηλαίου, αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Κάρμα, Α΄ Γραμματέως της Συνόδου, του Καθηγουμένου της Αγίας Λαύρας αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου...
26 Μαρτίου, 2019 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2019 - 20:28

Στην Μονή της Αγίας Λαύρας τίμησαν την Επανάσταση

Διαδώστε:
Στην Μονή της Αγίας Λαύρας τίμησαν την Επανάσταση

Του Γεωργίου Μανώλη

Κέντρο και των φετινών εορτασμών της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου υπήρξε η Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, πλαισιουμένου  υπό του Καθηγουμένου του Μεγάλου Σπηλαίου, αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Κάρμα, Α΄ Γραμματέως της Συνόδου, του Καθηγουμένου της Αγίας Λαύρας αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Σπανού και κληρικών της Μητροπόλεως, τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας την Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο της Μονής, και συγκεκριμένα στο παλαιό καθολικό της Μονής, έλαβαν χώρα οι εορτασμοί της επετείου της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επίσημων εορτασμών, τελέσθηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων μετά το πέρας των οποίων οι χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκε στην Αγία Λαύρα έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθως, τελέσθηκε Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και των πατέρων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η έναρξη της Επανάστασης του 1821 και η απελευθέρωση των Καλαβρύτων».

Εν συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κηρύξεως της Επαναστάσεως 1821 υπό του Θεατρικού  Ομίλου Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» και η Στρατιωτική Παρέλαση.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και τις Απονομές στους νικητές του 42ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» στη διαδρομή Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα, στη Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Φανούριος Κόμητας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων