20/09/2022 20/09/2022 Με την παρουσία χιλιάδων λαού και πλήθους κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και των γύρω περιοχών, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες η καθιερωμένη Κάθοδος της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου προς την πόλη της Μεσσήνης. Της λιτανευτικής πομπής προηγήθηκε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 8:45

Χιλιάδες πιστοί στην κάθοδο της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Διαδώστε:
Χιλιάδες πιστοί στην κάθοδο της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Με την παρουσία χιλιάδων λαού και πλήθους κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και των γύρω περιοχών, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες η καθιερωμένη Κάθοδος της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου προς την πόλη της Μεσσήνης.

Της λιτανευτικής πομπής προηγήθηκε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη και πολλών άλλων κληρικών, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο, εκ των Αδελφών της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος.

Η πομπή μετά από ολονύκτια πεζοπορία 20 περίπου χιλιομέτρων αναμένεται να αφιχθεί στην πόλη της Μεσσήνης το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Υποδοχή και η εναπόθεση της Ιεράς Εικόνος στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου για οκταήμερο Προσκύνημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων