05/11/2021 05/11/2021 Χωρίς την παρουσία προσκυνητών για προληπτικούς λόγους λόγω της πανδημίας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας, εκεί όπου βρίσκονται ο τάφος και τα Ιερά λείψανα του αγίου. Την παραμονή της εορτής άρχισε η αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Στον Μέγα εσπερινό, στη λιτή και στον όρθρο της...
05 Νοεμβρίου, 2021 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 13:28

Χωρίς πιστούς η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη

Διαδώστε:
Χωρίς πιστούς η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη

Χωρίς την παρουσία προσκυνητών για προληπτικούς λόγους λόγω της πανδημίας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας, εκεί όπου βρίσκονται ο τάφος και τα Ιερά λείψανα του αγίου.

Την παραμονή της εορτής άρχισε η αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Στον Μέγα εσπερινό, στη λιτή και στον όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, το πρωί διαβάστηκαν η Γ΄ και ΣΤ΄ ώρα και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ποιμενάρχη κ. Παύλο.

Στη συνέχεια έγινε Αγιασμός στη φιάλη της Μονής και λιτάνευση της αγίας κάρας και της τιμίας χειρός του οσίου εντός και πέριξ της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων