17/07/2020 17/07/2020 Οι Τήνιοι και μαζί οι Πανέλληνες, 22 και 23 Ιουλίου, εορτάζουμε την επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (22 Ιουλίου 1822) στο Μοναστήρι της Κυρίας των Αγγέλων στο Κεχροβούνι. Εφέτος, λόγω των ειδικών μέτρων για την προστασία της υγείας όλων, κι επειδή η προσέλευση των προσκυνητών είναι πολυάνθρωπη, προκειμένου να διαφυλάξουμε και την ιερότητα της...
17 Ιουλίου, 2020 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 11:22

Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία ο εορτασμός της Οσίας Πελαγίας

Διαδώστε:
Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία ο εορτασμός της Οσίας Πελαγίας

Οι Τήνιοι και μαζί οι Πανέλληνες, 22 και 23 Ιουλίου, εορτάζουμε την επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (22 Ιουλίου 1822) στο Μοναστήρι της Κυρίας των Αγγέλων στο Κεχροβούνι. Εφέτος, λόγω των ειδικών μέτρων για την προστασία της υγείας όλων, κι επειδή η προσέλευση των προσκυνητών είναι πολυάνθρωπη, προκειμένου να διαφυλάξουμε και την ιερότητα της εορτής και τη δημόσια υγεία, θα διαφοροποιηθεί μόνον η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος, ως εξής:

Ώρα 7 το πρωί 23 Ιουλίου, η Εικόνα θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή από το Ιερό Ίδρυμα προς το Μοναστήρι.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η Εικόνα της Θεοτόκου θα παραμείνει εκεί, όπως κάθε χρόνο, έως ώρας 8 μ.μ. οπότε και θα τελεσθεί ο Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου και πάλι με αυτοκινητοπομπή, η Εικόνα θα μεταφερθεί στην πόλη μέχρι τη μαρμάρινη εξέδρα της «Παντανάσσης», όπου και θα τοποθετηθεί επί του ιερού κουβουκλίου, φερομένου επί των ώμων του αγήματος και θα γίνει η καθιερωμένη δέηση κι η εκφώνηση του ευχαριστηρίου λόγου προς τους συλλιτανεύοντες.

Εν συνεχεία και πάλιν εποχουμένη αυτοκινήτου θα μεταφερθεί στον Πανίερο Ναό της, ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός μέχρι το πέρας της προσελεύσεως προσκυνητών.
Παρακαλούνται όλοι οι ευσεβείς προσκυνητές να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, λαμβάνοντες την ευλογία της Μεγαλόχαρης Θεοτόκου, η οποία και «ως ιατήρα των νόσων κυήσασα» θα προστατεύσει την πατρίδα και τη ζωή μας.

∆ιά την ∆ιοικούσαν Επιτροπή του ΠΙΙΕΤήνου

† Ο Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου

∆ωρόθεος Β ́

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων