26/12/2023 26/12/2023 Στο ιστορικό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς, όπου εκάρη μοναχός ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας, τελέσθηκε το πρωί της Β’ ημέρας των Χριστουγέννων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου καθιέρωσε...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 14:07

Χριστός ετέχθη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

Διαδώστε:
Χριστός ετέχθη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς

Στο ιστορικό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς, όπου εκάρη μοναχός ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας, τελέσθηκε το πρωί της Β’ ημέρας των Χριστουγέννων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου καθιέρωσε την τέλεση αυτής κατ’ αυτήν την ημέρα, όπως και άλλες λειτουργίες στα Μοναστήρια και τα Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, τονίζοντας ότι «η ιστορικότητα ενός χώρου δεν τεκμηριώνεται μόνο μέσα από γραπτές και προφορικές παραδόσεις αλλά και από τον τρόπο που διαχειρίζονται οι άνθρωποι αυτούς τους ιστορικούς χώρους».

Συνεχάρη τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την διατήρηση της ιστορικής σημασίας της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς και ευχήθηκε να αποτελούν οι παραδόσεις μας όχι μόνο αναμνήσεις του παρελθόντος αλλά και πυξίδα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ,«δεν μπορεί η μόδα να αλλοιώσει την παράδοση, ούτε η ιδεολογία να διαγράψει την πίστη, ούτε το δεδομένο να παραγκωνίζεται από το νεωτερισμό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων