25/12/2022 26/12/2022 Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε με κατάνυξη την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο Καθολικό της σεβάσμιας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, παρουσία πιστών που συμμετείχαν στη λειτουργική σύναξη. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο...
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 3:09

Χριστούγεννα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε με κατάνυξη την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο Καθολικό της σεβάσμιας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, παρουσία πιστών που συμμετείχαν στη λειτουργική σύναξη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος εξ αφορμής της Δεσποτικής εορτής ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του το χαρμόσυνο μήνυμα του θαυμαστού γεγονότος της Χριστού Γεννήσεως που απορέει μέσα απο τους λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν κατανυκτικά ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής με την παρουσία της Ηγουμένης Συγκλητικής Μοναχής και της συνοδείας της. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ όπως είθισται της παραδόσεως προέτρεψε όλους τους πιστούς ώστε να ψάλλουν και τα Χριστουγενιάτικα Κάλαντα.

(Φωτογραφίες: Γεώργιος Γκίκας – Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων