18/11/2021 18/11/2021 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, με την συμμετοχή των πατέρων και των πιστών τελέσθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18η Νοεμβρίου 2021, η εξόδιος ακολουθία της Καθηγουμένης του Ι. Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας, μ. Θέκλας (κατά κόσμον Γεωργίας Μπαλάσκα). Η αοίδιμος εγκαταβίωσε στο Ι. Ησυχαστήριο προ 61 ετών και...
18 Νοεμβρίου, 2021 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2021 - 19:38

ΥΔΡΑ: Το τελευταίο αντίο στην Καθηγουμένη Θέκλα

Διαδώστε:
ΥΔΡΑ: Το τελευταίο αντίο στην Καθηγουμένη Θέκλα

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, με την συμμετοχή των πατέρων και των πιστών τελέσθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18η Νοεμβρίου 2021, η εξόδιος ακολουθία της Καθηγουμένης του Ι. Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας, μ. Θέκλας (κατά κόσμον Γεωργίας Μπαλάσκα).

Η αοίδιμος εγκαταβίωσε στο Ι. Ησυχαστήριο προ 61 ετών και εξελέγη ως δεύτερη κατά σειρά Ηγουμένη εις διαδοχήν της αοιδίμου Αγνής Αγγελοπούλου την 3η Ιανουαρίου του 2000. Υπήρξε μοναχή με πολλά χαρίσματα κυρίως της πραότητος, της προσευχής και εν γένει όλων των μοναχικών αρετών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στο εξοδιαστικόν λόγο του αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο της μακαριστής Γερόντισσας . Ευχαρίστησε την μοναχή Μαγδαληνή που στάθηκε δίπλα της στην ασθένεια ως φύλακας άγγελος. Εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του Ησυχαστηρίου ,και τόνισε ότι με την βοήθεια του Θεού θα βρεθούν νέες μοναχές να το επανδρώσουν.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε εντός του Ησυχαστηρίου, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων