13/09/2018 13/09/2018 Πλήρης εμπειριών επέστρεψε στην Πολωνία η ομάδα Ορθοδόξων νέων, που επισκεύτηκε την Ελλάδα με την μέριμνα του Διορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου η Αγία Μαρίνα. Φιλοξενήθηκαν σε χώρους των Μητροπόλεων Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αλλά και Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης. Στους Μητροπολίτες Γεώργιο και Ιωάννη και τους υπευθύνους, πρέπουν οι ευχαριστίες του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα, καθώς ομοίως...
13 Σεπτεμβρίου, 2018 - 9:47

“Αγία Μαρίνα”: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ορθοδόξων νέων από την Πολωνία

Διαδώστε:
“Αγία Μαρίνα”: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ορθοδόξων νέων από την Πολωνία

Πλήρης εμπειριών επέστρεψε στην Πολωνία η ομάδα Ορθοδόξων νέων, που επισκεύτηκε την Ελλάδα με την μέριμνα του Διορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου η Αγία Μαρίνα.
Φιλοξενήθηκαν σε χώρους των Μητροπόλεων Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αλλά και Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης.

Στους Μητροπολίτες Γεώργιο και Ιωάννη και τους υπευθύνους, πρέπουν οι ευχαριστίες του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα, καθώς ομοίως και σε εκείνους της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, όπου για μια ακόμα χρονιά έθεσε την κατασκήνωση της Μητροπόλεως στην διάθεση των εκ Πολωνίας Ορθοδόξων Νέων.
Ευχαριστίες οφείλονται και στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Θρησκευτικών Περιηγήσεων, για την συμπαράσταση και συνδρομή του και κατά το παρελθόν ποιμαντικό έτος, στις δράσεις του Ιδρύματος.


Στην ολιγοήμερη παραμονή τους οι Πολωνοί αδελφοί μας επισκέφθηκαν προσκυνήματα στην Θεσσαλία και την Μακεδονία, ενώ μια ομάδα έκαμε και τον περίπλου του Αγίου Όρους. Εκ μέρους της εκκλησιαστικής κοινότητος της Αγίας Μαρίνης, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργούν το Κέντρο και το Ίδρυμα, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου επισκέφθηκε τα παιδιά και είχε επικοινωνία και συναναστροφή μαζί τους, ενώ τους έδωσε και αναμνηστικές ευλογίες. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού από την Πολωνία ήρθαν ως επισκέπτες στο ναό της Αγίας Μαρίνης και ομάδα Ιεροπαίδων υπό την αιγίδα του Επισκόπου Σούπραλς Ανδρέου.

Ξεναγήθηκαν στο ναό και τους προσφέρθηκαν δείπνο και αναμνηστικές ευλογίες. Επιπλέον κατά τους θερινούς μήνες, Πολωνός σπουδαστής, ως υπότροφος του Διορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου, προσήλθε και παρακολούθησε μαθήματα γνωριμίας με την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Τέλος στο προσεχές διάστημα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πατρίκιος Πανάσιουκ, αναμένεται να συνοδεύσει στην Ελλάδα, ένα ακόμα νέο υπότροφο του Κέντρου, όπου θα παρακολουθήσει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσης στο διδασκαλείο της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων