13/05/2020 13/05/2020 Η Κομοτηνή είναι έτοιμη να εορτάσει τη συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Στα κτίρια της Δημαρχίας, της έδρας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Π.Ε. Ροδόπης, δεσπόζουν από το απόγευμα της Τρίτης 12/5 τα επετειακά πανό, ενώ στο καμπαναριό του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της...
13 Μαΐου, 2020 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 9:22

100 χρόνια από την απελευθέρωση γιορτάζει η Κομοτηνή

Διαδώστε:
100 χρόνια από την απελευθέρωση γιορτάζει η Κομοτηνή

Η Κομοτηνή είναι έτοιμη να εορτάσει τη συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Στα κτίρια της Δημαρχίας, της έδρας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Π.Ε. Ροδόπης, δεσπόζουν από το απόγευμα της Τρίτης 12/5 τα επετειακά πανό, ενώ στο καμπαναριό του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τοποθετήθηκε ευμεγέθης ελληνική σημαία.

Υπενθυμίζεται πως λόγω των μέτρων πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού, έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια, και οι μόνες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι:

Τετάρτη 13/5

10:30 Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στον χώρο του Δημαρχείου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και έναν σαλπιγκτή του Στρατού με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940 στο Πάρκο της Περιφέρειας.

11:15 Κατάθεση στεφάνων – Ενός λεπτού σιγή. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

18:30 Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στον χώρο του Δημαρχείου και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και έναν σαλπιγκτή του Στρατού με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

19:00 Υποδοχή της Θαυματουργού σεπτής εικόνας της Θεομήτορος από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρουσία ολιγάριθμων εκπροσώπων των τοπικών αρχών – δεν θα γίνει λιτάνευση της εικόνας – και Πανηγυρικός Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τη συμμετοχή πιστών.

Πέμπτη 14/5

07:00 Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, χωρίς την παρουσία πιστών και επισήμων.

10:00 Επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και παρουσία ολιγάριθμων εκπροσώπων των τοπικών αρχών – Εκφώνηση του Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη – Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

10:25 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας.

10:30 Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράλογλου, τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ και τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης – Ενός λεπτού σιγή. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Φωτογραφίες Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο Ορθοδοξία: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων