14/08/2020 14/08/2020 15 Αυγούστου 1940 Τα ναυτάκια έχουν βάλει τις κάτασπρες στολές τους κι έχουν παραταχθεί στο κατάστρωμα, γιατί ήδη η τρίτη καμπάνα χτύπησε και αμέσως μετά το Ευαγγέλιο θα γίνει η περιφορά της θαυματουργού εικόνας της. Ο παπα Γρηγόρης, ο διάκος που μόλις έναν μήνα πριν είχε χειροτονηθεί ανεβαίνει στον άμβωνα και διαβάζει το ευαγγέλιο. 8.25’...
14 Αυγούστου, 2020 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 16:35

Η Τήνος είχε βάλει τα καλά της για να τιμήσει την Θεοτόκο – μάνα

Διαδώστε:
Η Τήνος είχε βάλει τα καλά της για να τιμήσει την Θεοτόκο – μάνα

15 Αυγούστου 1940

Τα ναυτάκια έχουν βάλει τις κάτασπρες στολές τους κι έχουν παραταχθεί στο κατάστρωμα, γιατί ήδη η τρίτη καμπάνα χτύπησε και αμέσως μετά το Ευαγγέλιο θα γίνει η περιφορά της θαυματουργού εικόνας της.

Ο παπα Γρηγόρης, ο διάκος που μόλις έναν μήνα πριν είχε χειροτονηθεί ανεβαίνει στον άμβωνα και διαβάζει το ευαγγέλιο. 8.25’ το πρωί.

Ο κόσμος από τον προβλήτα αποσβολωμένος κοιτά το λαβωμένο «Έλλη» προσπαθώντας να καταλάβει.

Όσοι από το πλήρωμα γλύτωσαν προσπαθούν να εντοπίσουν τους συναδέλφους τους μέσα στη σκοτεινή γάστρα του καραβιού. Εκείνοι που δεν είχαν εγκλωβιστεί ανεβαίνουν στο κατάστρωμα. 9 νεκροί και 24 τραυματίες.

Στο αφιέρωμα καταθέτουν τις μαρτυρίες τους η αδερφή του π. Γρηγορίου που εκείνη την ώρα διάβαζε το Άγιο Ευαγγέλιο, Αικατερίνα Μαραγκού – Μαρκουίζου και ο Ανθυποπλοίαρχος του “ΕΛΛΗ”, Δημήτριος Τσαπακίδης.

επιμέλεια – έρευνα: Νάνσυ Νάσκου

μοντάζ: Μανώλης Δημελλάς

 

πλάνα: Ψηφιακό Αρχείο ΕΡΤ

ακούγονται: “Adagio for Strings” – Samuel Barbel, “Πολίτικο Χασάπικο” – παραδοσιακό, “Τη Υπερμάχω” Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων