05/11/2021 05/11/2021 Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αθήνα τα ξημερώματα της 5ης προς 6ης Νοεμβρίου 1961 έχουν μείνει στην ιστορία σαν μια από τις πιο καταστροφικές στιγμές της πόλης. Πάνω από σαράντα άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αμέτρητοι ήταν οι τραυματίες, ενώ οι καταστροφές στα σπίτια ανυπολόγιστες, με πολλά οικήματα να βρίσκονται...
05 Νοεμβρίου, 2021 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 15:25

1961: Πλάνα – Ντοκουμέντο από τις καταρρακτώδεις βροχές

Διαδώστε:
1961: Πλάνα – Ντοκουμέντο από τις καταρρακτώδεις βροχές

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αθήνα τα ξημερώματα της 5ης προς 6ης Νοεμβρίου 1961 έχουν μείνει στην ιστορία σαν μια από τις πιο καταστροφικές στιγμές της πόλης.

Πάνω από σαράντα άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αμέτρητοι ήταν οι τραυματίες, ενώ οι καταστροφές στα σπίτια ανυπολόγιστες, με πολλά οικήματα να βρίσκονται υπό κατάρρευση. Μια νύχτα πρωτοφανούς καταστροφής για τους κατοίκους της Αθήνας-και ιδιαίτερα των Δυτικών συνοικιών της πόλης, με τα περισσότερα θύματα να καταμετρώνται στις συνοικίες του Αιγάλεω, Μπουρναζίου, της Ανθούπολης και Νέων Λιοσίων.

Στα επίκαιρα της εποχής (Νοεμβρίου 1961) αποτυπώνονται οι καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθούν πλάνα από την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, τροφίμων, και επιταγών αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων