06/06/2024 06/06/2024 Ήταν 5 Ιουνίου 2019, όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελετή των 75 ετών από την απόβαση της Νορμανδίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή και ως D-Day. Ο κ. Παυλόπουλος κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας διπλά του από τη δεξιά πλευρά την Πρώτη Κυρία των...
06 Ιουνίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 23:51

5 Ιουνίου 2019: Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην επέτειο της D-Day

Διαδώστε:
5 Ιουνίου 2019: Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην επέτειο της D-Day

Ήταν 5 Ιουνίου 2019, όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελετή των 75 ετών από την απόβαση της Νορμανδίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή και ως D-Day.

Ο κ. Παυλόπουλος κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας διπλά του από τη δεξιά πλευρά την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ενώ παραδίπλα βρίσκονταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αριστερά του καθόταν η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Τότε αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορική από κάθε άποψη, την επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία, σημειώνοντας ότι ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων