28/10/2020 28/10/2020 Ηταν σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αλβανών αστυνομικών δυνάμεων, σε μία εγκληματική πράξη που ως και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη… Ο γνήσιος Έλληνας πατριώτης, όπως τον περιγράφουν οι φίλοι και οι συγγενείς του, δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στην καρδιά και στο κεφάλι από Αλβανούς κομάντο...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 13:42

Δυο χρόνια πριν: Όταν ο Κ. Κατσίφας έπεφτε φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάδα”

Διαδώστε:
Δυο χρόνια πριν: Όταν ο Κ. Κατσίφας έπεφτε φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάδα”

Ηταν σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αλβανών αστυνομικών δυνάμεων, σε μία εγκληματική πράξη που ως και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη…

Ο γνήσιος Έλληνας πατριώτης, όπως τον περιγράφουν οι φίλοι και οι συγγενείς του, δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στην καρδιά και στο κεφάλι από Αλβανούς κομάντο στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου. Την ίδια ώρα σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τη διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του 35χρονου, με αστυνομικές πηγές να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

«Αγαπούσε την πατρίδα του και τον εκτέλεσαν όταν εκείνος φώναζε “ζήτω η Ελλάδα”. Ήρθε στο χωριό για την 28η Οκτωβρίου και ύψωσε την ελληνική σημαία σε διάφορα σημεία του χωριού, γι’ αυτό του την είχαν στημένη. Ήταν ένα από τα καλύτερα παλικάρια για εμάς ήταν ήρωας», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ξάδελφος του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ο Κωνσταντίνος “έφυγε” γιατί είχε υπερβολική αγάπη στην πατρίδα. Η ζωή του ήταν η ελληνική σημαία, πέθανε για την Ελλάδα. Δεν ήταν εγκληματικό στοιχείο, δεν απείλησε κανέναν», είπε κλαίγοντας μια φίλη του.

Κάτοικοι στους Βουλιαράτες έλεγαν ότι ο Κωνσταντίνος ήταν τον τελευταίο καιρό στοχοποιημένος από τις αλβανικές αρχές γιατί ήταν εκείνος που την 28η Οκτωβρίου σημαιοστόλιζε όλο το χωριό.

Εκείνη την Κυριακή δεν τον είχαν αφήσει να υψώσει μια ελληνική σημαία, εκείνος όμως φέρεται να το έκανε παρά την απαγόρευση, με αποτέλεσμα να έχουμε την τραγική εξέλιξη με τη δολοφονία του 35χρονου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Κωνσταντίνος είχε εγκαταλείψει την Αθήνα, όπου έμενε με τη σύζυγό του και την κόρη τους και είχε επιστρέψει στους Βουλιαράτες. Εργαζόταν ως σιδεράς και φρόντιζε να μη λείψει ποτέ τίποτα από την οικογένειά του. Τον τελευταίο καιρό ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, όμως και οι δύο έκαναν προσπάθειες επανασύνδεσης για χάρη της κόρης τους.

«Ήθελε να μείνει στον τόπο του. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πάθος του για την πατρίδα, την αγάπη του για τη Βόρειο Ήπειρο και τη συνέχισή του τόπου του. Η ζωή του όλη ήταν μία θυσία», είπε μια φίλη του.

Το ιστορικό του περιστατικού θανάτου του Κατσίφα

Οπως λένε οι πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί την κατέβασαν, κάτι που εκνεύρισε τον 35χρονο, με αποτέλεσμα να έχουν ένα φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έδειξαν στον Κατσίφα τα όπλα τους, λέγοντάς του να σταματήσει κι εκείνος εξοργίστηκε πιο πολύ, με αποτέλεσμα να πάει σπίτι του, να πάρει ένα καλάσνικοφ και να επιστρέψει στην πλατεία, πυροβολώντας στον αέρα.

Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και τον εντόπισαν λίγο έξω από τους Βουλιαράτες. Τι ακριβώς συνέβη εκεί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Υπάρχουν μάλιστα δύο εκδοχές. Η μία λέει ότι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ και η δεύτερη λέει ότι προηγήθηκε συμπλοκή, ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές, άρχισε να πυροβολεί και όταν ξέμεινε από σκάγια, βγήκε από την κρυψώνα του με προτεταμένο το όπλο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα» και τον πυροβόλησαν.

Πάντως, όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, ήσυχος οικογενειάρχης που αγαπούσε πάρα πολύ την πατρίδα του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων