17/11/2021 17/11/2021 Στις 17 Νοεμβρίου 1973 η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλήγει σε αιματηρή καταστολή από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις του καθεστώτος της χούντας των συνταγματαρχών. Το τίμημα της αντίστασης στο αυταρχικό καθεστώς της 21ης Απριλίου θα είναι νεκροί και τραυματίες φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι και πολίτες. Εκείνες τις ημέρες η δικτατορία κλονίζεται σοβαρά και δείχνει το αληθινό...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 19:42

Ένα σπάνιο Ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Διαδώστε:
Ένα σπάνιο Ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοεμβρίου 1973 η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλήγει σε αιματηρή καταστολή από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις του καθεστώτος της χούντας των συνταγματαρχών. Το τίμημα της αντίστασης στο αυταρχικό καθεστώς της 21ης Απριλίου θα είναι νεκροί και τραυματίες φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι και πολίτες. Εκείνες τις ημέρες η δικτατορία κλονίζεται σοβαρά και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί από το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου με τίτλο «ΘΥΜΑΜΑΙ..», παραγωγής 1986, προβάλλονται αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των Γιάννη Κομνηνού και Ανθής Μυρογιάννη, γονέων των δολοφονηθέντων από το καθεστώς κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου, Διομήδη Κομνηνού και Μιχάλη Μυρογιάννη. Οι γονείς περιγράφουν με λόγο λιτό και συγκλονιστικό τον τρόπο με τον οποίο έμαθαν ότι τα παιδιά τους είχαν σκοτωθεί, αλλά και την τραγική στιγμή της αναγνώρισης των σωρών τους. Αφιέρωμα από το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. στο πλαίσιο του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου 1973.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων