20/05/2019 20/05/2019 Ο 9χρονος Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού στους Αρκιούς, του μικρότερου σχολείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοιτά στη Δ’ τάξη και ζει μαζί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του. Συνολικά στο νησί των Δωδεκανήσων μένουν περίπου 50 άτομα. Την Κυριακή 19 Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, το ταπεινό σχολείο...
20 Μαΐου, 2019 - 22:01

Ένας μαθητής των Αρκιών τίμησε τους 353.000 Ποντίους

Διαδώστε:
Ένας μαθητής των Αρκιών τίμησε τους 353.000 Ποντίους

Ο 9χρονος Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού στους Αρκιούς, του μικρότερου σχολείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοιτά στη Δ’ τάξη και ζει μαζί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του. Συνολικά στο νησί των Δωδεκανήσων μένουν περίπου 50 άτομα.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, το ταπεινό σχολείο άνοιξε την πόρτα του για να τιμήσει τους 353.000 νεκρούς, με τον Χρήστο να είναι ο πρωταγωνιστής στη μικρή τελετή. Αν και η ποντιακή φορεσιά δεν ήταν στο νούμερό του, εντούτοις τη φόρεσε σε καμάρι.

Όπως γράφει το humanstories.gr, το οποίο έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ για το Δημοτικό των Αρκιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στη γιορτή με τίτλο «Δικαίωμα στη μνήμη» παραβρέθηκαν ο αδερφός του Χρήστου, ο Παναγιώτης, η Σοφία από τη Λέρο, η Μίνα η δασκάλα από τη Λέρο, κόσμος από την Πάτμο, ντόπιοι, ο υποψήφιος Νικήτας Τσαμπαλάκης με τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και, φυσικά, η δασκάλα του 9χρονου Μαρία Τσιαλέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων