16/06/2023 17/06/2023 Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) από 16 έως 25 Ιουνίου 2016. Το ιστορικό αυτό γεγονός έθεσε τις βάσεις για έναν ουσιαστικό θεολογικό διάλογο και αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη των εκκλησιαστικών πραγμάτων και στη μετέπειτα ζωή της Ορθοδόξου...
16 Ιουνίου, 2023 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 4:13

Επτά χρόνια από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη

Διαδώστε:
Επτά χρόνια από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) από 16 έως 25 Ιουνίου 2016.

Το ιστορικό αυτό γεγονός έθεσε τις βάσεις για έναν ουσιαστικό θεολογικό διάλογο και αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη των εκκλησιαστικών πραγμάτων και στη μετέπειτα ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την Οικουμένη.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε αναγνώσει το μήνυμά του προς τους Προκαθημένους στο οποίο έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας.

Συνολικά έλαβαν μέρος 350 μέλη, ενώ στον αριθμό αυτό, προστέθηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι δέκα από τις δεκατέσσερις αυτόνομες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Δεν συμμετείχε το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο Μόσχας, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Η επιτυχής διοργάνωση και διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στηρίχθηκε και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, το οποίο διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή με μεγάλες δυνατότητες και ευελιξία ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και στην πολυετή εμπειρία των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι επέδειξαν υπευθυνότητα και μέγιστη αίσθηση της ευθύνης απέναντι στη δύσκολη αυτή ιστορική πρόκληση.

Τα επίσημα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου: Εγκύκλιος, Μήνυμα και Αποφάσεις:

Εγκύκλιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας

1. Η Αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τον σύγχρονον κόσμο

2. Το Μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού

3. Η Ορθόδοξος Διασπορά

4. Το Αυτόνομον και ο τρόπος ανακηρύξεως αυτού

5. Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον

6. Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων