11/02/2020 11/02/2020 Πριν ακριβώς 244 χρόνια γεννήθηκε ο πολιτικός του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τον σχεδιασμό και την συλλογική δράση που οδήγησαν στην Επανάσταση και ακολούθως στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1776 και θεωρήθηκε ο πανεπόπτης της προπαρασκευής του εθνικού αγώνα. Ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 19:28

Γενέθλια του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας

Διαδώστε:
Γενέθλια του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας

Πριν ακριβώς 244 χρόνια γεννήθηκε ο πολιτικός του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τον σχεδιασμό και την συλλογική δράση που οδήγησαν στην Επανάσταση και ακολούθως στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1776 και θεωρήθηκε ο πανεπόπτης της προπαρασκευής του εθνικού αγώνα. Ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και έμεινε στην ιστορία ως κορυφαίος διπλωμάτης. Οι κινήσεις του σε μια ταραγμένη εποχή, άλλαξαν το μέλλον της Ευρώπης, αφού η θέση και το αξίωμά του φανέρωναν μία προσωπικότητα διεθνούς διάστασης. Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του ουδέτερου κράτους της Ελβετίας, με το πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα. Τελικά, αυτό που του επιφυλάχθηκε, ήταν μια άνανδρη δολοφονία από συμπατριώτες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων