19/05/2019 19/05/2019 Συγκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ανθιμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Το απόγευμα, στο...
19 Μαΐου, 2019 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 18:14

Γενοκτονία Ποντίων: Ράγισαν οι πέτρες από το μοιρολόι στις εκδηλώσεις μνήμης

Διαδώστε:
Γενοκτονία Ποντίων: Ράγισαν οι πέτρες από το μοιρολόι στις εκδηλώσεις μνήμης

Συγκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ανθιμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Το απόγευμα, στο ίδιο σημείο γίνεται η μεγάλη εκδήλωση με ομιλίες και θα ακολουθήσει πορεία, με κεντρικό αίτημα τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Γενοκτονία Ποντίων: Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης

Συγκίνηση και ανατριχίλα προκάλεσαν οι Ποντιακοί χοροί και το μοιρολόι κατά τη διάρκεια της τελετής για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δύο παιδιά τραγούδησαν το μοιρολόι “την πατρίδα μου έχασα” με τη συνοδεία ποντιακής λύρας και συγκίνησαν τον κόσμο που βρισκόταν στην τελετή.

Στη συνέχεια ποντιακός σύλλογος “Καλλιτεχνική στέγη Ποντίων” χόρεψε ποντιακό παραδοσιακό χορό και έστειλε το μήνυμα “Αθάνατοι” για τη σημερινή μέρα.

Κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ποντίων, πριν από έναν αιώνα, χάθηκαν 353.000 ανθρώπινες ψυχές…

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων