14/09/2019 14/09/2019 Εορτάστηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στο Καστελλόριζο η 76η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού με την συμμετοχή εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.  Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός,...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 14:42

Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 76η επέτειος απελευθέρωσης του Καστελλόριζου

Διαδώστε:
Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 76η επέτειος απελευθέρωσης του Καστελλόριζου

Εορτάστηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στο Καστελλόριζο η 76η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού με την συμμετοχή εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος, Νικόλαος Φλάρης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο δήμαρχος Μεγίστης Γεώργιος Σαμψάκος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, κ. Χρυσόστομο στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μετέβη στο νησί της Στρογγύλης, όπου επισκέφθηκε το φυλάκιο του νησιού και εν συνεχεία στη Ρω, όπου απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Σήμερα, γιορτάσαμε στην μεγαλύτερη ελληνική γη. Το Καστελλόριζο, τη Ρω, τη Στρογγύλη. Την μεγάλη γη που μας συνδέει με τις ρίζες μας, μας δένει με το παρόν μας, μας δίνει προοπτική για το μέλλον μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων