08/06/2020 08/06/2020 Έμμεση πλην σαφή απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας δίνει  βίντεο του Γενικού Επιτελείου  που ανέβηκε χθες στο YouTube. Tην ανάρτηση συνοδεύει το εξής κείμενο: Aπό την Τρίτη 02 έως την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από...
08 Ιουνίου, 2020 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 11:49

Η ελληνική “απάντηση”: Ελεύθερον το εύψυχον (βίντεο)

Διαδώστε:
Η ελληνική “απάντηση”: Ελεύθερον το εύψυχον (βίντεο)

Έμμεση πλην σαφή απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας δίνει  βίντεο του Γενικού Επιτελείου  που ανέβηκε χθες στο YouTube.

Tην ανάρτηση συνοδεύει το εξής κείμενο: Aπό την Τρίτη 02 έως την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Η φράση Ελεύθερον το εύψυχον είναι απόσπασμα από τον λόγο Περικλέους Επιτάφιος και χρησιμοποιείται ως ρητό για τον Ελληνικό Στρατό Ξηράς. Η φράση αυτή ως χρήση για τον ΕΣΞ σημαίνει: “Η ελευθερία στηρίζεται στην γενναιότητα”.

Το απόσπασμα
«Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους»

Εσείς, παίρνοντας παράδειγμα αυτούς που έπεσαν στον πόλεμο και πιστεύοντας ότι η ευτυχία βασίζεται στην ελευθερία και η ελευθερία στην γενναιότητα, μην αποφεύγετε τους κινδύνους του πολέμου υπέρ της πατρίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων