22/05/2020 22/05/2020 Σαν σήμερα, 22 Μαΐου 1825, δολοφονείται η ηρωίδα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Η Καπετάνισσα πέφτει νεκρή από Σπετσιώτικο βόλι, στο σπίτι του πρώτου άντρα της, Δημητρίου Γιάννουζα. Αιτία; Μια λογομαχία της με άτομα από την οικογένεια Κούτση, λόγω της απαγωγής της κόρης του Χριστόδουλου Κούτση, Ευγενίας, από τον γιο της Μπουμπουλίνας Γεώργιο Γιάννουζα. Κατά την διάρκεια της...
22 Μαΐου, 2020 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 17:55

Η Μπουμπουλίνα πέφτει νεκρή από Σπετσιώτικο βόλι

Διαδώστε:
Η Μπουμπουλίνα πέφτει νεκρή από Σπετσιώτικο βόλι

Σαν σήμερα, 22 Μαΐου 1825, δολοφονείται η ηρωίδα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Η Καπετάνισσα πέφτει νεκρή από Σπετσιώτικο βόλι, στο σπίτι του πρώτου άντρα της, Δημητρίου Γιάννουζα. Αιτία; Μια λογομαχία της με άτομα από την οικογένεια Κούτση, λόγω της απαγωγής της κόρης του Χριστόδουλου Κούτση, Ευγενίας, από τον γιο της Μπουμπουλίνας Γεώργιο Γιάννουζα.

Κατά την διάρκεια της έντονης λογομαχίας, τα σκληρά και αμείλικτα λόγια της Καπετάνισσας είναι αρκετά για να οπλίσουν τελικά το χέρι του δολοφόνου, ο οποίος την πυροβολεί, το βόλι την χτυπά στο μέτωπο και την αφήνει αμέσως νεκρή.

Πεθαίνει μ’ έναν τόσο άδοξο θάνατο. Εκείνη που αψήφησε τα εχθρικά βόλια, τους μύδρους και τις κανονιές στην πολιορκία του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς, χάνεται από βόλι σπετσιώτικο.Ο δράστης συλλαμβάνεται αλλά δίκη δεν έγινε ποτέ.

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων