08/05/2019 08/05/2019 Σαν σήμερα στις 7 Μαΐου 1945, ο Στρατηγός Άλφρεντ Γιοντλ υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους στην πόλη Ρενς της Γαλλίας, εκπροσωπώντας τον Ναύαρχο Καρλ Ντένιτς, ο οποίος είχε αναλάβει την Καγκελαρία του 3ου Ράιχ ύστερα από τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ. Αμέσως μετά την υπογραφή ο Στρατηγός Γιοντλ απευθύνθηκε προς...
08 Μαΐου, 2019 - 11:47

Η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται στους Συμμάχους (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται στους Συμμάχους (βίντεο)

Σαν σήμερα στις 7 Μαΐου 1945, ο Στρατηγός Άλφρεντ Γιοντλ υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους στην πόλη Ρενς της Γαλλίας, εκπροσωπώντας τον Ναύαρχο Καρλ Ντένιτς, ο οποίος είχε αναλάβει την Καγκελαρία του 3ου Ράιχ ύστερα από τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Στρατηγός Γιοντλ απευθύνθηκε προς τη συμμαχική αντιπροσωπεία με τα εξής λόγια: «Ο γερμανικός λαός επαφίεται στη γενναιοψυχία των νικητών». Η ώρα ήταν 02:41πμ.

Ο εφιάλτης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τουλάχιστον στην Ευρώπη, είχε τελειώσει.

Η μονομερής πράξη συνθηκολόγησης των Γερμανών σε γαλλικό έδαφος προκάλεσε την οργή του Στάλιν. Προκειμένου να τον κατευνάσει το Ανώτατο Συμμαχικό Επιτελείο δήλωσε ότι θα ακολουθούσε ακόμη μια τελετή παράδοσης των γερμανικών δυνάμεων με τους Σοβιετικούς που έδωσαν την ύστατη και αιματηρή αναμέτρηση στο Βερολίνο. Ως τόπος ορίστηκε το Βερολίνο και αργά το απόγευμα την επόμενη μέρα ο Στρατάρχης Κάιτελ υπέγραψε, ενώπιον του Στρατάρχη Ζούκοφ, την άνευ όρων παράδοση των γερμανικών δυνάμεων στην Σοβιετική Ένωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων