28/01/2020 28/01/2020 Ξεκινά η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης στον Πόντο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης, η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου είναι πλέον γεγονός, με τα σχέδια να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον αρχιτέκτονα Yusuf Burak Dolu και τις εργασίες να ξεκινούν μέσα...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 9:16

“Ξαναζεί” το Φροντιστήριο στην Αργυρούπολη Πόντου

Διαδώστε:
“Ξαναζεί” το Φροντιστήριο στην Αργυρούπολη Πόντου

Ξεκινά η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης στον Πόντο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης, η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου είναι πλέον γεγονός, με τα σχέδια να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον αρχιτέκτονα Yusuf Burak Dolu και τις εργασίες να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Οι πύλες του Φροντιστηρίου έκλεισαν οριστικά το 1922 και σήμερα το διώροφο κτήριο είναι ερειπωμένο.

Στόχος, η δημιουργία σχέσεων πολλών επιπέδων, ανάμεσα σε Νάουσα και Αργυρούπολη, με τις σχέσεις της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας με το Σωματείο Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης, καθώς και με τον Δήμο Αργυρούπολης, να αποτελούν φλόγα πολιτισμού και ελπίδα διατήρησης της κληρονομιάς μας. Είναι γεγονός πως ιστορικά βήματα, γίνονται πραγματικότητα.

Η ιστορική συλλογή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως αναμένει και αυτή την κατάλληλη ανάδειξη και προβολή της στην πόλη της Νάουσας, ως αρμόζει σε έναν τέτοιο πνευματικό, ιστορικό, επιστημονικό και συναισθηματικό πλούτο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων