11/05/2020 11/05/2020 Σαν σήμερα 11 Μαίου του 1771 γεννήθηκε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η γυναίκα που με πίστη στον Θεό και την πατρίδα συνέβαλε τα μέγιστα στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Διαβάστε τι δήλωσε κάποτε στους προκρίτους και τους δημογέροντες: «’Εχασα τον συζυγόν μου. Εύλογητός ό Θεός! Ό πρεσβύτερος υιός μου έπεσε με τα όπλα ανά χείρας. Εύλογητός...
11 Μαΐου, 2020 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 13:02

Μπουμπουλίνα: “Υπό το σημείον του Σταυρού θα ρεύση το αίμα μου”

Διαδώστε:
Μπουμπουλίνα: “Υπό το σημείον του Σταυρού θα ρεύση το αίμα μου”

Σαν σήμερα 11 Μαίου του 1771 γεννήθηκε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η γυναίκα που με πίστη στον Θεό και την πατρίδα συνέβαλε τα μέγιστα στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Διαβάστε τι δήλωσε κάποτε στους προκρίτους και τους δημογέροντες: «’Εχασα τον συζυγόν μου. Εύλογητός ό Θεός! Ό πρεσβύτερος υιός μου έπεσε με τα όπλα ανά χείρας. Εύλογητός ό Θεός! Ο δεύτερος καί μόνος υιός μου, Ι4ετής την ήλικίαν, μάχεται μετά των Ελλήνων καί πιθανώς να εύρη ενδοξον θάνατον. Εύλογητός ό Θεός! Ύπό το σημείον του Σταυρού θα ρεύση επίσης το αίμα μου. Εύλογητός ό Θεός! ‘Αλλά θα νικήσωμεν ή θα παύσωμεν μεν ζώντες, αλλά θα έχωμεν την παρήγορον ιδέαν, ότι εν τω κοσμώ δεν αφήσαμεν όπισθεν ημών δούλους τους ‘Ελληνας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων