04/07/2020 04/07/2020 Η 4η Ιουλίου 2004 είναι χαραγμένη βαθιά στις μνήμες των Ελλήνων καθώς εκείνη την ημέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ποδόσφαιρο κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνοντας για πρώτη φορά ένα τόσο σπουδαίο επίτευγμα στην ιστορία του.  Εκείνη την ημέρα μάλιστα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας που τελούσε είχε αναφερθεί στον τελικό...
04 Ιουλίου, 2020 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 11:49

Οι ευχές για την κατάκτηση του EURO που έγιναν πραγματικότητα

Διαδώστε:
Οι ευχές για την κατάκτηση του EURO που έγιναν πραγματικότητα

Η 4η Ιουλίου 2004 είναι χαραγμένη βαθιά στις μνήμες των Ελλήνων καθώς εκείνη την ημέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ποδόσφαιρο κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνοντας για πρώτη φορά ένα τόσο σπουδαίο επίτευγμα στην ιστορία του. 

Εκείνη την ημέρα μάλιστα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας που τελούσε είχε αναφερθεί στον τελικό που διεξαγόταν το βράδυ προτρέποντας τους πιστούς να προσευχηθούν για τη νίκη της Ελλάδας.

«Όλων τα βλέμματα είναι στραμμένα στα παιδιά αυτά, που τα συνοδεύουμε με τις προσευχές μας. Υπάρχει ελπίδα ότι θα κερδίσουμε και αυτόν τον τρίτο αγώνα. Είδαμε όλους τους Έλληνες ενωμένους, είδαμε τη νεολαία να εγκαταλείπει τη βία και ενωμένη να κρατά την ελληνική σημαία. Το βράδυ να μας αξιώσει ο Θεός να γιορτάσουμε τη νίκη μας στο ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του.

Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε αναφερθεί την ίδια ημέρα από το Φανάρι για το γεγονός, σημειώνοντας πως «η ευχή όλων μας φυσικά είναι η Ελλάδα να καταγάγει μια περιφανή νίκη η οποία θα χαροποιήσει τον απανταχού ελληνισμό».

Ευχές οι οποίες εκείνο το βράδυ στη Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν σκορπίζοντας χαρά και υπερηφάνεια στον απανταχού Ελληνισμού. 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων