04/06/2020 04/06/2020 Η πορεία του 1965 του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Αλαμπάμα ήταν ένα σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία.  Σε αυτή την ιστορική στιγμή, βάδισε μαζί του και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κυρός Ιάκωβος, θέτοντας την Ελληνορθόδοξη πίστη στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια μιας ταραγμένης εποχής για την αμερικανική κοινωνία....
04 Ιουνίου, 2020 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 11:52

Όταν ο μακαριστός Αμερικής Ιάκωβος βάδισε στο πλευρό το Μ.Λ. Κίνγκ

Διαδώστε:
Όταν ο μακαριστός Αμερικής Ιάκωβος βάδισε στο πλευρό το Μ.Λ. Κίνγκ

Η πορεία του 1965 του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Αλαμπάμα ήταν ένα σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία.  Σε αυτή την ιστορική στιγμή, βάδισε μαζί του και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κυρός Ιάκωβος, θέτοντας την Ελληνορθόδοξη πίστη στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια μιας ταραγμένης εποχής για την αμερικανική κοινωνία.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε βιώσει θρησκευτική καταπίεση ως παιδί, ήταν ενθουσιώδης υποστηρικτής των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και υποστήριξε τον σκοπό του Κίνγκ.
Έγινε ο πρώτος μόνος θρησκευτικός ηγέτης που είχε το θάρρος να περπατήσει μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κατά τη ιστορική πορεία στο Σέλμα.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος πέθανε το 2005, η σύζυγος του Κίνγκ – Κορέτα Σκοτ ​​Κινγκ – είπε: «Σε μια εποχή που πολλοί από τους πιο εξέχοντες κληρικούς του έθνους ήταν σιωπηλοί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος υποστήριξε με θάρρος το Κίνημα Ελευθερίας μας και βάδισε μαζί με τον σύζυγό μου και συνέχισε να υποστηρίζει το κίνημα κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και της βίας σε όλη του τη ζωή. ”

Το εξώφυλλο του περιοδικού LIFE της 26ης Μαρτίου 1965 έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική αυτή στιγμή.


Με πληροφορίες απο το https://usa.greekreporter.com/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων