06/06/2021 06/06/2021 Το βαθύ αποτύπωμα της Κατοχής στο σώμα της Ελλάδας φαίνεται και στην καταστροφή του Ιερού μιας από τις ιστορικότερες εκκλησίες της Κρήτης. Στο Καστέλλι Πεδιάδος, δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, που κατασκευάστηκε στην Κατοχή, με την απάνθρωπη καταναγκαστική εργασία στην οποία το Γ’ Ράιχ υπέβαλλε τους άνδρες από το Καστέλλι και τις γύρω περιοχές έως και...
06 Ιουνίου, 2021 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2021 - 17:12

Όταν οι Ναζί βεβήλωναν μέχρι και ιερά εκκλησιών

Διαδώστε:
Όταν οι Ναζί βεβήλωναν μέχρι και ιερά εκκλησιών

Το βαθύ αποτύπωμα της Κατοχής στο σώμα της Ελλάδας φαίνεται και στην καταστροφή του Ιερού μιας από τις ιστορικότερες εκκλησίες της Κρήτης.

Στο Καστέλλι Πεδιάδος, δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, που κατασκευάστηκε στην Κατοχή, με την απάνθρωπη καταναγκαστική εργασία στην οποία το Γ’ Ράιχ υπέβαλλε τους άνδρες από το Καστέλλι και τις γύρω περιοχές έως και τα χωριά της Βιάννου (δεκαπενταμερίες), υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Χρονολογείται στο 1100 και είναι μια από τις τρεις πιο ιστορικές εκκλησίες της Κρήτης.

 

Οι Γερμανοί, αν και χριστιανικό έθνος και, υποτίθεται, λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, τότε δεν σεβάστηκαν τίποτα: χρησιμοποιούσαν την ιστορική αυτή εκκλησία ως χώρο επισκευής μικρών μηχανών (αυτοκινήτων). Δεν δίστασαν, μάλιστα, να χαράξουν με ανεξίτηλη μπογιά στο ιερό της Εκκλησίας γερμανικές επιγραφές με τεχνικές οδηγίες!

Οι επιγραφές υπάρχουν ακόμη ως τεκμήρια των αναρίθμητων και βαρύτατων εγκλημάτων, που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στον ελλαδικό χώρο.

Σε μικρή απόσταση υπάρχει ένα παλιό πηγάδι, που οι κάτοικοι το αποκαλούν ακόμη “γερμανικό πηγάδι”, λόγω της επίταξής του από τους Γερμανούς.

Καθημερινά γέμιζαν, με καταναγκαστικά εργαζόμενους, χιλιάδες κάνιστρα με νερό και τα έστελναν στη στρατιά του Ρόμμελ στη Βόρεια Αφρική, μαζί με τόνους τροφίμων, που έκλεβαν από τον κρητικό λαό, που υποχρέωναν να εργαστεί σε συνθήκες σκλαβιάς, για να τα συσκευάσει και φορτώσει στα θηριώδη μεταγωγικά στρατιωτικά αεροπλάνα.

Μία ακόμη απάντηση στους αρνητές των γερμανικών οφειλών…

Το κείμενο ανήκει στον Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος ευχαριστεί θερμά τον Δρ. Γιώργο Καλογεράκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων