04/04/2019 04/04/2019 Εντυπωσιακές εικόνες για το πως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν την άλωση έφερε στο φως της δημοσιότητας το τουρκικό μέσο.  Μέσα από αναπαραστάσεις αρχαιολόγων, αποτυπώνεται η αίγλη της Βασιλεύουσας πριν πέσει στα χέρια των Οθωμανών, ενώ μεταξύ των απεικονίσεων ξεπροβάλλουν η Αγία Σοφία καθώς και εμβληματικά μνημεία της εποχής. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήρθε μετά την πολιορκία της...
04 Απριλίου, 2019 - 8:46

Πως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν την Άλωση; (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν την Άλωση; (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακές εικόνες για το πως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν την άλωση έφερε στο φως της δημοσιότητας το τουρκικό μέσο.  Μέσα από αναπαραστάσεις αρχαιολόγων, αποτυπώνεται η αίγλη της Βασιλεύουσας πριν πέσει στα χέρια των Οθωμανών, ενώ μεταξύ των απεικονίσεων ξεπροβάλλουν η Αγία Σοφία καθώς και εμβληματικά μνημεία της εποχής. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήρθε μετά την πολιορκία της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων