28/02/2020 28/02/2020 Σαν σήμερα, το πολυτάραχο 1914 εγκαινιάζεται η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου με πρωθυπουργό τον Βορειοηπειρώτη Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο, ενώ στη συνέχεια και στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του ενδεχομένου ένωσης με την μητέρα Πατρίδα,οι βορειοηπειρώτες προχωρούν σε εξέγερση. Στην πανστρατιά αυτή, η οποία ενισχύεται οικονομικά και από τον Ελληνισμό της διασποράς, αναλαμβάνουν πολιτική δράση και οι...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 10:31

Σαν σήμερα αυτονομείται η Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου

Διαδώστε:
Σαν σήμερα αυτονομείται η Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου

Σαν σήμερα, το πολυτάραχο 1914 εγκαινιάζεται η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου με πρωθυπουργό τον Βορειοηπειρώτη Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο, ενώ στη συνέχεια και στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του ενδεχομένου ένωσης με την μητέρα Πατρίδα,οι βορειοηπειρώτες προχωρούν σε εξέγερση. Στην πανστρατιά αυτή, η οποία ενισχύεται οικονομικά και από τον Ελληνισμό της διασποράς, αναλαμβάνουν πολιτική δράση και οι Μητροπολίτες Κονίτσης Σπυρίδων και ο Επίσκοπος Βασίλειος, παίρνοντας μάλιστα υπουργικούς θώκους. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου κατορθώνουν περιφανή νίκη κοντά στο Δυράχειο, κάτι που εξανάγκασε τις Δυτικές δυνάμεις να καλέσουν σε συζητήσεις στον Ζωγράφο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων