20/09/2020 20/09/2020 Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 έλαβαν χώρα στο μνημείο-Ηρώο στη θέση «Σελί» Αμιρών Βιάννου οι επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών των Επαρχιών Βιάννου και δυτικής Ιεράπετρας.  Κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου στις ως άνω επετειακές εκδηλώσεις...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 21:25

Τίμησαν την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος Αμιρών Βιάννου

Διαδώστε:
Τίμησαν την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος Αμιρών Βιάννου

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 έλαβαν χώρα στο μνημείο-Ηρώο στη θέση «Σελί» Αμιρών Βιάννου οι επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών των Επαρχιών Βιάννου και δυτικής Ιεράπετρας. 

Κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου στις ως άνω επετειακές εκδηλώσεις μνήμης των 461 εκτελεσθέντων από τη μαρτυρική Επαρχία Βιάννου και από χωριά της δυτικής Ιεράπετρας, στις 14,15,16 Σεπτεμβρίου του 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή των Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλων των Ιερών Μητροπόλεων Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Αμβροσίου Σκαρβέλη και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου κια Βιάννου κ. Κορνηλίου Αθανασάκη και Ιερέων των Ενοριών Βιάννου. Ακολούθησε η τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος με την τέλεση Επιμνημόσυνης δεήσεως από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και ομιλία για το ιστορικό-χρονικό του Ολοκαυτώματος από τον συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη. Στην συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών καθώς και από τους εκπροσώπους των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στις φετινές λιτές εκδηλώσεις, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον covid-19 που ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Συντυχάκης και Γιώργος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Αριστομένης Α. Συγγελάκης, εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος κ.ά.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων