15/07/2019 15/07/2019 Το Αρχαίο Θέατρο Άργους κτίστηκε στο πρώτο τέταρτο του 3ου αι. π.Χ. και στέγαζε αγώνες μουσικής και δράματος. Στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου του Άργους, υπάρχουν τέσσερις κερκίδες, που αντιστοιχούσαν στις φυλές του αργειακού λαού. Υπήρξε ένα θέατρο που είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 20.000 θεατές. Κατά την νεότερη Ιστορία, στις 15 Ιουλίου 1829,...
15 Ιουλίου, 2019 - 15:51

Το Αρχαίο Θέατρο που φιλοξένησε τη 4η Εθνοσυνέλευση του Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους στις 15 Ιουλίου 1829

Διαδώστε:
Το Αρχαίο Θέατρο που φιλοξένησε τη 4η Εθνοσυνέλευση του Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους στις 15 Ιουλίου 1829

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους κτίστηκε στο πρώτο τέταρτο του 3ου αι. π.Χ. και στέγαζε αγώνες μουσικής και δράματος. Στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου του Άργους, υπάρχουν τέσσερις κερκίδες, που αντιστοιχούσαν στις φυλές του αργειακού λαού. Υπήρξε ένα θέατρο που είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 20.000 θεατές.

Κατά την νεότερη Ιστορία, στις 15 Ιουλίου 1829, στο συγκεκριμένο αρχαίο θέατρο έγινε η 4η Εθνοσυνέλευση του Νέου Ελληνικού Κράτους, όπου συμμετείχαν 236 πληρεξούσιοι από όλη την Ελλάδα για να εγκρίνουν την πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια, να συσταθεί η Γερουσία με 27 γερουσιαστές σε αντικατάσταση του συμβουλευτικού σώματος του Πανελληνίου που είχε ιδρυθεί με την άφιξη του Καποδίστρια, να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του κράτους, που περιγράφηκαν σε 13 ψηφίσματα, όπως η κοπή εθνικού νομίσματος, του Φοίνικα, ο νόμος για εκδίκαση υποθέσεων στα δικαστήρια και η απαγόρευση εξαγωγής αρχαιοτήτων από την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο Άργους, γυρίστηκε το 2012 και έχει τίτλο “Ένα ταξίδι στους χώρους του αρχαίου θεάτρου Άργους“, με τον Jean-Charles Moretti, αρχαιολόγο – ερευνητή του C.N.R.S. της Λυών, την Άλκηστη Παπαδημητρίου, αρχαιολόγο – διευθύντρια Δ’ Ε.Π.Κ.Α, την Ελένη – Άννα Χλέπα, αρχιτέκτονα – αναστηλώτρια.

 

πηγή:https://almaradio.gr,  Διάζωμα

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων