25/07/2020 25/07/2020 Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό της πολιούχου Άρτης Αγίας Θεοδώρας, εψάλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώπιον αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτισσας. Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι το Μέγα Μοναστήρι του Γένους, η Αγία του Θεού Σοφία,...
25 Ιουλίου, 2020 - 15:57

ΑΡΤΑ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: «Ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται»

Διαδώστε:
ΑΡΤΑ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: «Ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται»

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό της πολιούχου Άρτης Αγίας Θεοδώρας, εψάλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώπιον αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτισσας.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι το Μέγα Μοναστήρι του Γένους, η Αγία του Θεού Σοφία, έχει ιστορική και ουσιαστική προέκταση το Μαρτυρικό Φανάρι, την Καθέδρα του εις τύπον και τόπον Χριστού ισταμένου Παναγιωτάτου Αυθέντου και Δεσπότου των Ορθοδόξων, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, όπου κρατείται και θα κρατείται διαχρονικά αναμμένη η φλόγα της Πίστεως, του Γένους και του Πολιτισμού, με σοφία και αυτοθυσία.

«Ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται. Εάν αυτά τα έχουμε κανείς δεν μπορεί να μας τα πάρει παρεκτός και τα παραδώσουμε με την θέλησή μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων